De narcist ontmaskerd

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Ga de wereld in

Je thuis afzonderen heeft je een tijdje geholpen maar er komt een tijd dat het belangrijk is om terug de wereld in te gaan. Alleen deze keer zul je er op een hele andere manier ingaan. Ga erop uit met het idee om contact te leggen met positieve mensen die bezig zijn met bewustwording. Je kan dat doen door middel van spirituele centra, workshops en hulpgroepen.

Word bijvoorbeeld vrijwilliger bij een stichting die dingen doet waar je in gelooft en waar je interesse ligt, dat is een goede manier om weer terug in het leven te stappen. Misschien kun je vrijwilliger worden bij een vrouwenopvangcentrum of bij een daklozencentrum. Soms kan het helpen wanneer je werkt met minder bedeelden, dat je je gaat realiseren dat je het zo slecht nog niet hebt.
Je medeleven voor anderen is erg handig en je zult je goed voelen bij het feit dat je een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.
Wanneer je het moeilijk vindt om eropuit te gaan of om de volgende stap in je leven te nemen, dan is het misschien goed om een goede therapeut te zoeken die je hierbij kan helpen.

Als je op zoek gaat naar een therapeut is het wijs om iemand te vinden die verstand heeft van narcistisch misbruik. We gaan ook niet naar de tandarts met onze oogzaken. Als je fulltime werkt ben je misschien te moe om vrijwilligerswerk te doen
Maar misschien vind je het fijner om op een zaterdag vrijwilligerswerk te doen ipv alleen thuis te zitten en te piekeren.
Het is in ieder geval beter voor je om even je zinnen te verzetten. Teveel thuis zitten geeft ons teveel ruimte om te zwelgen en te piekeren over wat er is gebeurd.
Genoeg rust en tijd voor jezelf is goed, maar teveel kan een negatieve uitwerking hebben. Ga naar de bioscoop of naar een leuk restaurant, ontmoet nieuwe mensen die met je mee kunnen gaan. Neem een kleine vakantie in een bed and breakfast hotel of ga naar een welnesscentrum. Leer motorrijden of paardrijden. Leer rollerbladen of skiën. Het is nooit te laat om iets nieuws te leren. Als je het leuk vind om te schrijven kun je misschien schrijflessen volgen en werk aan het boek wat je altijd al wilde schrijven. Het is een perfecte tijd om terug te keren in het leven en de dingen te gaan doen die JIJ altijd al hebt willen doen. Je kunt je droom gaan waarmaken!
Maak een lijst! Wat vind je leuk om te gaan doen? Wat houdt je tegen om het te gaan doen?

Wees niet bang om gezien te worden! Wees niet bang om gehoord te worden! Wees niet bang om ruimte in te nemen in dit leven. Je bent geboren met een reden en je verdient het om hier te zijn! Leef het leven alsof je het meent met de intentie dat er goede dingen zullen gebeuren.
Leef je leven zoals jij dat wilt. Richt je op een liefdevolle relatie en liefdevolle vriendschappen. Praat positief tegen jezelf en stop het negatieve geklets. Stop met het obsessief hangen in het verleden en richt je op het creëren van een nieuwe toekomst.
Het leven is echt wat jij ervan maakt! Vergeef jezelf voor de fouten die je in het verleden hebt gemaakt en voor het feit dat je ervoor hebt gekozen je vreselijk te laten mishandelen. Laat gisteren voor wat het is, het is voor bij. Vandaag is er een nieuwe dag!
Geniet er volledig van en weiger toe te staan dat de lasten van gisteren je geluk beroven van je leven nu.

Voor meer informatie over narcisme en herstel bezoek onze website narcissismfree.com.

Heel veel liefs!
Kaleah LaRoche

U bevindt zich hier: De narcist ontmaskerd | Ga de wereld in