De narcist ontmaskerd

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Verbreek al het contact

De enige manier om echt los te komen van de donkere zwarte wereld van de narcist is (en dat is bewezen!) om al het contact te verbreken.
Dit betekent: sluit deuren, ramen, brievenbus, emailbox, chat, msn, telefoon en elk ander ding waar hij je zou kunnen bereiken.
Ik heb brieven ontvangen van herstellende slachtoffers die me vertelden hoe zij een vreselijke brief hadden ontvangen van hun ex-N.
Maar als je ze blokt in je email, zal dat niet gebeuren.
Als ze je mails gaan sturen vanaf een andere account kun je direct de mail deleten wanneer je door hebt wie de schrijver is.
Curiosity killed the cat. Laat je niet leiden door je nieuwsgierigheid!
Jij moet controle hebben over de situatie.
Wees je bewust van het feit dat wat hij je heeft te zeggen dat dat boosheid of manipulatie is.
Dat is altijd al zo geweest en nu is dat echt niet anders.
Ja, ik weet dat er een deel in je is dat zich steeds blijft afvragen of de liefde echt was.
Heeft ie ooit ├╝berhaupt wel van me gehouden?
Ik kan de vraag voor je beantwoorden zodat je niet je tijd hoeft te verdoen met zoeken naar die kruimeltjes, gegooid door de narcist.
NEE! Hij heeft nooit van je gehouden en dat komt omdat hij niet van zichzelf houdt. Hij verstopt zich voor zichzelf en de rest van de wereld. Daar zit geen liefde in.
Dat betekent niet dat jij het niet waard bent om van te houden. Natuurlijk ben je dat wel! Je bent het houden van meer dan waard! Maar jij moet net zo goed aan je zelfliefde werken!
Jouw eigen gebrek aan zelfliefde is wat jou tot slachtoffer maakte van de narcist.
Jouw gebrek aan zelfliefde is aas voor de narcist.
Je hebt niet genoeg van jezelf gehouden om NEE te zeggen! Nu moet je! Je leven hangt ervan af!

Wanneer je al het contact met de narcist verbreekt, doe je dat alsof je leven ervan afhangt.
Als hij weet hoe je er emotioneel en lichamelijk aan toe bent, zal hij weer een manier vinden om terug in je leven te komen. Je moet je voordoen alsof je dood bent voor hem.
Vanaf vandaag kan hij niets meer over jou te weten komen, hij kan niet meer achterhalen hoe je je voelt, wat je aan het doen bent, of je er wel of niet mee zit etc etc.
Negeren, wordt verteld, is het ergste wat je een narcist kan aandoen.
Hij kan ermee omgaan dat je lijdt voor zijn liefde, hij kan met je boosheid omgaan maar dat je hem negeert is teveel, dat kan hij niet handelen.
Narcisten leven van emoties en voeden zich met emoties en negeren betekent dat je geen enkele emotionele reactie meer voor hem vertoont.
Ook al voel je de ergste pijn ooit, hij mag niets weten!
Dit is iets van jou en jouw supportsysteem.
Als je hem ergens tegenkomt, zet direct de negeermodus aan en negeer hem compleet! Het is de enige manier om hem niet te laten zuigen van jouw energie.
Ooit vertelde iemand mij: "Ik draag een zonnebril en als ik een energievampier zie, zoals een narcist, zet ik simpelweg mijn zonnebril op en kijk ik gewoon nooit zijn richting op. "

Als ze mijn ogen niet kunnen zien hebben ze geen ingang. Ogen zijn de spiegel van de ziel, geef hem geen blik in jouw ziel!

Als je ermee stopt, schrijf dan je laatste brief.
Ik weet dat ik heb gezegd dat verbreken van al het contact betekent, geen communicatie met de narcist inclusief brieven en emails. Maar er zit voordeel in het dumpen van alles wat ie bij jou heeft gedumpt
Ik herinner me mijn psychiater, die me destijds hielp bij het loskomen van mijn eerste narcistische vriend. Hij vertelde me om de gemeenste en ellendigste brief ooit te schrijven en naar hem te sturen voordat ik definitief de deur zou sluiten. Dat was mijn manier om datgene wat hij bij mij gedumpt had weer terug te dumpen bij hem.
Hij zal zeker antwoorden op de brief, maar tegen de tijd dat hij dat gaat doen heb jij alle manieren en wegen van contact naar jou al verbroken.
En dit is belangrijk! Als je een laatste brief schrijft moet je zover zijn dat alle wegen van contact naar jou absoluut gesloten zijn op het moment dat je de brief verstuurt!
Als je een brief per post ontvangt, stuur hem dan ongeopend terug. Als je een email ontvangt, delete het ongelezen en blokkeer direct het account. Als je een telefoontje krijgt, kijk dan eerst van wie ze zijn en verwijder dan alle berichten zonder ze te beluisteren.
Onthoud: curiosity killed the cat. Je hebt het teruggestuurd naar hem.

U bevindt zich hier: De narcist ontmaskerd | Verbreek al het contact