De narcist ontmaskerd

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Verliefd op een narcist

Het patroon in een liefdesrelatie met een narcist is altijd hetzelfde. In het begin is hij geweldig en juist omdat hij zo leuk is word je al snel verliefd. Als hij je eenmaal 'in zijn ban' heeft, dan ben je gemanipuleerd en bewust afhankelijk gemaakt van elke twist van hem. Hij heeft je laten geloven in 'de perfecte liefde en de geweldige liefde' die je in het begin zag. Wat in het begin zo mooi leek te zijn, verandert echter langzaam maar zeker in een complete tirannie. 

  • Als je verliefd bent geworden op een narcist ben je verliefd geworden op iemand die een vals gevoel van eigenwaarde heeft, die arrogant is, een sterke behoefte aan adoratie heeft, altijd gelijk wil hebben, die veel te veel aandacht eist, die niet kan kalmeren en die al je toewijding, bewondering en aandacht opeist.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist maakt het niet eens uit hoeveel je van jezelf geeft, het zal nooit genoeg zijn. Het zal nooit voldoende zijn. Het zal nooit goed genoeg zijn. Het gat in de narcist is zo groot en zo diep, dat het in veel opzichten een bodemloze put is.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist, ben je gevallen voor iemand die vaak heel charmant overkomt. Hij kan zich op manieren gedragen die oh, zo liefdevol lijken. Echter, hij geeft alleen maar aandacht om aandacht terug te krijgen. Het is berekenend.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist, ben je gevallen voor iemand die voortdurend eist dat je voldoet aan zijn behoeften. Hij verwacht dat je weet wat zijn verlangens zijn, zonder het te vragen en vindt dat zijn behoeften vóór die van jezelf gaan. Hij manipuleert om te krijgen wat hij wil en hij verwacht gunsten, waarvoor hij niets terug zal geven.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist, dan zoekt hij je aandacht op indirecte manieren. Hij moet het middelpunt van de belangstelling zijn, hij is op zijn zachts gezegd snobistisch en een grote opschepper. Hij verwacht dat je hem steeds openlijk bewondert.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist, ben je gevallen op iemand die zeer kinderachtig kan doen en snel gaat zitten mokken of zeuren. Hij raakt snel overstuur en wordt boos als hij geconfronteerd wordt met zijn gedrag of wanneer hij iets ziet als kritiek of verwijten.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist, ben je gevallen voor iemand die jouw gevoelens niet lijkt te (h)erkennen en je verlaagt en devalueert zonder de minste redenen. Hij is totaal egocentrisch en altijd met zichzelf bezig.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist raak je 'in de ban' van iemand die je eerst op een voetstuk plaatste en dan ineens steeds zal bekritiseren, beschuldigen, of kleineren. Hij wil continu de (seksuele) controle en hij wordt woedend op je, zonder reden.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist, zal hij je mishandelen door vaak koud, teruggetrokken en niet beschikbaar te zijn of door juist overdreven controlerend te zijn.
  • Als je verliefd bent geworden op een narcist kunnen de kritiek, beledigingen en het gebrek aan (emotionele) betrokkenheid je het gevoel geven afgewezen, gekwetst, vernederd, machteloos, beschaamd en boos te zijn. Dit kan leiden tot grote lichamelijke en psychische problemen. 

Als je verliefd bent geworden op een narcist was je verliefd op een illusie. Simpelweg omdat de liefde die je had gehoopt, er vanaf het begin nooit echt was en in de eerste plaats enkel en alleen diende om in de behoefte van de narcist te voorzien.

U bevindt zich hier: De narcist ontmaskerd | Verliefd op een narcist